Quantcast
Channel: kager
Viewing all 38 articles
Browse latest View live

Julede kanelsnegle med appelsin og tranebær

$
0
0
2

Foto: Line Thit Klein

Jeg lavede den hyggeligste bagesag til Alt for damerne tidligere i december, hvor jeg fik hjælp i køkkenet fra to søde piger. Her får I opskriften på disse helt fantastiske kanelsnegle med ekstra julesmag. Og den kan bruges året rundt. 

Kanelsnegle med appelsin og tranebær
12-14 stk

Dej

125 g smør
5 dl mælk
125 g sukker
1 tsk kardemomme
25 g gær
600 + 75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron

Fyld

200 g brun farin
100 g blødt smør
revet skal af 1 øko-appelsin
1½ spsk kanel
1 tsk kardemomme
75 g tørrede tranebær

1 æg til pensling
glasur af 100 g flormelis og lidt vand

1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk og sukker. Kom den lune mælkeblanding i en stor skål eller røremaskine og tilsæt kardemomme. Rør gæren ud og lad det stå 5 min til gæren får mælken til at boble.

2. Rør de 600 g mel i dejen, til du har en ensartet og ret våd dej. Dæk skålen med plastfolie eller et rent viskestykke og lad den hæve et lunt sted i 1 time.

3. Bland resten af melet med bagepulver og natron og ælt det i dejen. Tilsæt mere mel, hvis dejen stadig er meget våd. Du skal have en spændstig, fugtig dej, som ikke klistrer, men som ikke har så meget mel i sig, at den bliver tung. På et meldrysset bord rulles dejen ud til et rektangel på ca 40×60 cm. Rør brun farin sammen med smør, appelsinskal, kanel og kardemomme og smør det ud over dejen i et ensartet lag. Drys tranebærrene over og rul dejen tæt sammen på den lange led. Skær dejpølsen ud i 12-14 tykke skiver og kom dem i en bradepande beklædt med bagepapir. De skal ligge med omtrent 1 cm afstand til hinanden. Dæk bradepanden med et rent viskestykke og lad kagerne efterhæve i 30 minutter imens du varmer ovnen op til 180 gr.

4. Bland æg med en smule vand og pensl sneglene. Bag dem i 30 min til de er gyldne. Lad kagerne køle helt af før de dekoreres med glasur.

 

1

The post Julede kanelsnegle med appelsin og tranebær appeared first on .


En rigtig jødisk mor, der bager Rugelach

$
0
0

rugelach

Vi er ikke ret jødiske i min familie. Og så alligevel lidt.

Vi er overhovedet ikke religiøse, men der er dog alligevel en jødisk kultur, som min mor og jeg har med os fra vores amerikanske (tysk-russiske) familie. Og udover kærlighed til Woody Allen film, Barbra Streissand (som jeg utallige gange får at vide, at jeg ligner – tak for det) og New York (som min mor kommer fra), så handler det især om mad. Rigtige kosher pickles, bagels, streusel coffee cakes, babka, challah og meget andet. Og når min mor og jeg så kaster os ud i at lave disse klassiske, jødiske sager, så føler vi os ligesom lidt mere jødiske og rigtig meget i familie med hinanden. Sådan er det jo med familietraditioner og her er madlavning et sted, hvor mange har traditioner.

I dag har min mor bagt de jødiske kager rugelach – faktisk for første gang. Så mere en jødisk mor er hun altså ikke. Der er heller aldrig noget skyld med skyld på og hun er faktisk overhovedet ikke neurotisk. Men når hun sådan bager rugelach, så er hun pludselig en meget jødisk mor. Her er opskriften, som er et mix mellem to opskrifter  fra hhv. Dorie Greenspan og Rose Bakery. Kagerne er små croissant-formede ruller fyldt med kanel, nødder m.m. Dejen er lækker og flaky og både blød og sprød. Man kan variere fyldet. Nogle kommer f.eks. også chokolade i. Eller bruger hindbærsyltetøj i stedet for abrikos.

rugelach _1190534s _1190537s

Rugelach – 24 stk.

Dej
110 g kold flødeost
120 g koldt smør
140 g hvedemel

Fyld
150 g abrikossyltetøj
1 tsk kanel
3 spsk sukker
80 g pecannødder
120 g sultanas ellre rosiner
1 æg + sukker til pensling

1. Dejen laves som en mørdej. Min mor kommer det hele i en foodprocessor og så blitzer hun bare indtil smør og flødeost er inkorporeret i melet og dejen ligger i små klumper, som man så samler med hænderne. Del dejen i to og form hver klump til en rund disk. Pak hver disk ind i plastikfolie og kom dem på køl mindst 30 min.

2. Klargør imens fyldet. Varm syltetøjet op i en lille gryde, så det bliver flydende. Bland sukker og kanel til kanelsukker og hak nødder og sultanas groft.

3. Hvis dejen har været på køl i over en time (eller fra dagen før) skal den lige have lov at temperere, inden den er til at rulle ud. Men pas på den ikke bliver for varm, for så bliver den for blød til at håndtere. Rul først den ene dejklump ud på et meldrysset bord til en cirkel med en tykkelse på 2-3 mm. Pensl dejen med halvdelen af abrikossyltetøjet og drys med kanelsukker og hakkede nødder og sultanas. Skær dejen i 12 trekanter – som en pizza. Rul hver trekant sammen som en croissant, altså hvor du starter i den tykke ende. Min mor lagde herefter kagerne over på et fad og kom dem en halv time i køleskabet eller 10 min. i fryseren, men her kunne jeg godt finde på at være doven og komme dem direkte på bageplader, pensle dem med æg blandet med lidt vand og drysse med sukker og så i ovnen. De skal bages ved 180 gr i 20-25 min.

Kagerne holder sig 2-3 dage, men de er så lækre, så de bliver nok spist med det samme.

 

The post En rigtig jødisk mor, der bager Rugelach appeared first on .

Te på slottet – eftermiddagste på Kokkedal Slot

$
0
0

_1200555s 

I søndags kørte min veninde og jeg en solskinstur til Kokkedal Slot for at indtage en meget fin eftermiddagste, som de fine damer, vi nu synes, vi er. Endelig er min gravidmave blevet så gravid, at jeg jeg ikke længere kun ligner en, der drikker for mange fadøl, men rent faktisk ser ud som om, jeg er gravid.En af de dejligste ting ved at være gravid er, at jeg ikke længere behøver trække maven ind, men stolt kan lade den strutte ud, for nu har den et formål – jeg laver et barn – og det er ikke bare fordi jeg spiser for meget pasta og ost… Og undskyld, mandlige læsere, men I må da også gå og trække maven ind af og til eller stramme balderne? Og så er gravidtøj også smart at have på, når man skal spise en masse kager, for der er plads til en stor mave. Og jeg fik MASSER af kage.

kokkedal slot

Jeg har tidligere besøgt Kokkedal Slot til frokost, hvor jeg også fik en fin rundvisning af det totalt nyistandsatte slot, som er blevet ret så fabulous. Hver søndag er der te på slottet. Det koster kun 225 kr., hvilket for mig placerer det i kategorien “billig luksus”, for det er så lækker en følelse at træde indenfor døren på et smukt slot, sætte sig i bløde, komfortable stole i Havesalen med udsigt over den smukke park, hvor folk går søndagstur og rider på heste og få serveret vellavet te og dejlige kager. Fantastisk.

Man vælger, hvilken te, man ønsker og så kommer resten ellers af sig selv.

_1200545s

Dette er min venindes te – hun valgte en smuk, let Milky Oolong, som var mere fotogen end min mørke Assam. Teerne kommer fra Perchs Thehandel. Bordet var dækket med dejligt Kongeligt Porcelæn.

_1200548s

Først kom perfekte teboller med tandsmør (elsker tandsmør!) og slotskringle. Jeg plejer faktisk ikke være sådan helt tosset med kringler, men den her var virkelig vidunderlig med svesker og marcipan og en meget lækker dej, der var i perfekt balance og både var dejligt brødagtig og wienerbrødsagtig uden at blive for smørret. Helt klart den bedste kringle, jeg har smagt.

_1200554s

_1200556s

Herefter kom det store kagetårn på bordet – det er det på indlæggets øverste billede. Øverst var der disse smukke minilagkager med solbærmousse og mælkechokoladecreme, som var formidable og sammen med kringlen min favorit denne eftermiddag. Jeg elsker solbær sammen med chokolade og disse formåede at være både intense og kraftige i smagen, uden at blive for mægtige (som man kalder lidt for voldsomme retter i min svigerfamilie). Og så var de jo også smukke at se på. Plus at de ikke kollapsede, når man skar i dem, så kagen blev ved med at være pæn hele vejen.

Der var også dejlige macarons med earl grey ganache og Sarah Bernhard kager med passionsfrugt og hvid chokolade. De perfekte mazarinkager var smagt til med appelsinskal og var saftige og alt andet end en tør tørkage.

Nederst var der fyldte chokolader (som selvfølgelig også var hjemmelavede) med lakrids, lime og var det mælkechokoladeganache? Og så var der tre slags småkager, hvor jeg især synes skak-specierne var så fine og med helt aldeles perfekt smuldrende-som-sand konsistens. Hvor er det en dygtig konditor, de har i Torben Bang, som står for alle disse smukke kager og chokolader på slottet. Godt gået.

_1200559s

Stemningen var rigtig hyggelig. Der var både større og mindre selskaber i det højloftede lokale – det her er perfekt til familekomsammen som mormors fødselsdag eller til en tøseeftermiddag eller en dejlig kæresteekskursion. Og flere af selskaberne havde også børn med, som alle opførte sig eksemplarisk! Betjeningen var opmærksom og man manglede aldrig noget. Der var tilmed harpespil, lige som til afternoon tea på nogle af de fine hoteller i London. Og så for sølle 225 kr.

Det er virkelig en god pris for så luksuriøs en oplevelse. Start eventuelt med en gåtur i den smukke park omkring slottet, så du har stor appetit til kageoverdådighederne.

 

 

 

The post Te på slottet – eftermiddagste på Kokkedal Slot appeared first on .

Pumpkin pie

$
0
0
pumpkin pie

Foto: Line Thit Klein

Jeg har lavet ret så meget mad med græskar på det seneste. De er jo også over alt, men græskar er også enormt alsidige, både i det søde og det salte køkken. Her får I min opskrift på klassisk pumpkin pie. Jeg brugte hokkaido, men du kan også bruge almindelige græskar – f.eks. fyldet fra et udhulet halloweengræskar – eller butternut squash eller hvad du nu har.

Pumpkin pie med ahornsirup-flødeskum

Mørdej
260 g hvedemel
110 g koldt smør
1 spsk sukker
2-4 spsk koldt vand

Fyld
1 medium hokkaido græskar (ca. 800 – 1000 g)
225 g kondenseret mælk
200 g sukker
¼ tsk stødt revet muskat
¼ tsk stødt ingefær
¾ tsk stødt kanel
1 æg

Tilbehør
2 dl piskefløde
2 spsk ahornsirup
2 spsk sukker
1 tsk stødt kanel

1. Tænd ovnen på 200 grader. Del græskarret i to og skrab kernerne ud. Dæk hvert stykke græskar med sølvpapir og bag mørt i ovnen i 1½ time. Tag græskarret ud og lad det køle lidt ned .

2. Smuldr smørret ud i mel blandet med sukker. Saml dejen med koldt vand – lidt ad gangen. Det hele gøres hurtigt og nemt i en foodprocessor. Saml dejen og klem den sammen til en flad, rund bolle. Pak den ind i plastfolie og kom i køleskabet i 30 min.

3. Skrab græskarkødet ud og vej det af, så der er 425 g. Kom det i en skål sammen med kondenseret mælk, æg, sukker og krydderier. Brug en stavblender eller en foodprocessor til at blende det sammen til en ensartet masse. Sæt ovnen til 175 grader.

4. Rul dejen ud til 3-4 mm tykkelse og kom den i en tærteform på ca. 25 cm i diameter. Skær kanterne til og hæld græskarmassen i. Bag tærten i 30-40 min. Lad den køle af inden den skal spises. Pisk fløde og ahornsirup til skum og bland sukker og kanel sammen til kanelsukker. Server kagen med en klat flødeksum og et drys kanelsukker.

 

The post Pumpkin pie appeared first on .

Sprøde ingefærkager med kanel – og velkommen til det nye Miras Madblog!

$
0
0

_1260387s

Hurra! Så er vi i luften med mit nye site – et helt nyt Miras Madblog. Jeg er meget tilfreds med udseendet og jeg håber, I også bliver glade for det.

Menubarren finder I i toppen og søgefeltet er i øverste højre hjørne. Arkivknappen er helt nede i bunden til venstre og mine kategorier er kommet op i menuen øverst. Jeg arbejder på at få et opskriftindeks klar, så det bliver endnu nemmere at søge på min side.

Lad os straks komme i gang med en ny juleopskrift. Julen er jo lige på trapperne. Det er nogle vildt lækre og lette (både på den ene og den anden måde) småkager med ingefær og kanel. De smager sådan lidt henad en blanding mellem brunkager, bastognekiks og makroner. Det kan jo ikke gå galt!

Dejen er nem at lave, og så triller man kugler, lige som til pebernødder. Her flyder de bare ud og hæver op under bagning, så de ligner makroner inde i ovnen. Når de kommer ud, falder de lidt sammen igen.

_1260343s

_1260372s

Sprøde ingefærkager med kanel
ca. 120 stk.

170 g blødt smør
400 g rørsukker
2 æg
170 g mørk sirup (jeg brugte muscovadosirup)
500 g hvedemel
4 tsk natron
1 spsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel

Samt: 150 g rørsukker og 1 tsk stødt kanel, blandet

1. Rør smør og sukker blødt og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt sirup og derefter mel, natron og krydderier. Ælt dejen godt sammen og lad den så stå i køleskabet i 30 min, til den er lidt mere fast og nemmere at arbejde med.

2. Del dejen 6-8 stykker og tril hvert stykke til en pølse på ca 2 cm tykkelse. Skær pølsen i stykker på 1½ cm bredde og tril dem til kugler. Du skal ikke bruge mel. Kom kanelsukker i en dyb tallerken og tril kuglerne i kanelsukkeret, inden de lægges på bageplader med bagepapir. Husk at lave plads mellem kuglerne, da de flyder ud.
Bag småkagerne ved 180 gr. (175 gr. varmluft) i 6-8 min. Lad dem køle af på en rist, før de pakkes i kagedåser.

The post Sprøde ingefærkager med kanel – og velkommen til det nye Miras Madblog! appeared first on .

Salte peanut chocolate chip cookies

$
0
0

_1260897ss

Jeg er meget populær i mit kontorfællesskab nu – fordi jeg har haft to dåser af disse latterligt lækre cookies med chokolade og saltede peanuts med. Jeg gik og tænkte tilbage på David Changs compost-cookies fra Momofuku Milk Bar i New York – en cookie, hvor der er alt muligt lort i: nødder, pretzels, chokolade m.m. 

I vores chokoladeskab (sådan et har vi) havde jeg en rest af en julechokoladekrans, som jeg choppede op og kom i dejen. Jeg er helt sikker på, at man med succes kan komme alle mulige chokoladerester i den her slags cookies. Men selvfølgelig også “rigtig” chokolade. De bliver i hvert fald ikke dårlige af, at man bruger chokolade af høj kvalitet!

Salte peanut chocolate chip cookies
25 stk

120 g blødt smør
100 g sukker
100 g lyst muscovadosukker
1 æg
1 tsk vaniljesukker
200 g hvedemel
½ tsk bagepulver
170 g  mørk chokolade (eller anden slags)
75 g saltede, ristede peanuts

1. Rør smør og de to slags sukker blødt. Tilsæt æg og vaniljesukker og rør det i dejen. Kom mel og bagepulver i og rør sammen.

2. Hak chokoladen groft og kom det og peanuts (uhakkede) i dejen. Rør det sammen.

3. Varm ovnen op til 180 gr. Brug to teskeer til at sætte kugler af den tykke kagedej på bageplader med bagepapir. De flyder lidt ud under bagning, så sørg for at der er 4-5 cm mellem hver klat dej. Bag kagerne 10 min, til de er sprøde i kanten og stadig lidt bløde i midten.

The post Salte peanut chocolate chip cookies appeared first on .

Éclair masterclass hos Mika Wulff

$
0
0

_1270467s

Mika Wulff har den fedeste historie. Hun droppede et fancy job i reklamebranchen, flyttede til Paris med sin kæreste og deres barn og tog en konditoruddannelse med bravour på den estimerede kokkeskole, Le Cordon Bleu. Det var egentlig tænkt som et kortere kursus, men hun blev så bidt af det, at hun valgte at tage hele forløbet. Mika var så dygtig under uddannelsen, at hun også var i praktik hos macaronmesteren, Pierre Hermé. Nu er hun flyttet tilbage til Danmark og jeg har mødt hende. Hun er psyko-dygtig til kager og har en stor forkærlighed for éclairs, I ved de fine aflange vandbakkelser med kagecreme indeni.

Jeg var på besøg hos Mika til en masterclass i at lave éclairs. Hun laver mad på en helt anden og langt mere præcis måde, end jeg selv gør. Men det er man nødt til, hvis man vil lave kager, der er lige så smukke som dem fra et fransk konditori. Og det kan Mika.

Hvis I følger Mikas opskrift, så lover jeg, at I får et fantastisk resultat. Hun er så dygtig og jeg er sikker på, vi får mere Mika at se i fremtiden.

På billederne kan I også se en anden type éclairs. De er med matcha te, som Mika tilsatte en portion konditorcreme.

_1270478s
Mika og hendes elskede èclair.

Mikas opskrift: Éclairs au chocolat
ca. 14 stk. (passer til en bageplade)

Konditorcreme/crème pâtissiere:

500 g sødmælk
120 g sukker
80 g æggeblomme (ca. 4 stk)
25 g maizena
25 g hvedemel
1 vanillestang

1. Pisk æggeblommer og sukker sammen til en let æggesnaps. Tilsæt mel og maizena og pisk til massen er helt homogen.
TIP: Sørg for at piske så snart æggeblommer og sukker blandes i skålen, da sukkeret ellers kan ’brænde’ æggeblommerne og resultere i små klumper i cremen.

2. Hæld mælken i en tykbundet gryde, skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt dem til mælken, sammen med et par skefulde af sukkeret fra opskriften. Læg også den tomme vaniljestang i gryden, og bring mælken til kogepunktet og tag mælken af varmen.

3. Fjern vaniljestangen og rør hurtigt ca. en tredjedel af mælken i ’æggesnapsen’ og bland godt til en ensartet masse. Tilsæt resten af mælken ad to omgange, og hæld derefter al massen tilbage i gryden.

4. Bring massen i kog under konstant omrøring med piskeris ved relativt høj varme. Cremen vil tykne ret pludseligt og kan se klumpet ud, men fortsæt blot med at piske konstant og sørg for at komme helt ud i krogene. Lad cremen koge igennem i mindste et minut med store bobler. Herefter kan man smage på cremen for at sikre at melet er kogt helt igennem og der ikke er nogen smag af mel. Hvis den ikke er færdig, bringes den blot i kog igen og koger videre et minuts tid, igen under konstant omrøring.

5. Tag cremen af varmen, hæld den i en beholder og dæk den med husholdningsfilm direkte på overfladen. Sæt låg på beholderen og køl cremen ned.

Vandbakkelser/choux
Forvarm ovnen til 190-200 grader. Smør en bageplade.

TIP: Hvis du som mig ikke har en præcis ovn, kan det anbefales at holde øje med temperaturen i ovnen med et stegetermometer. Vandbakkelserne er ret varmefølsomme, så det er vigtigt at bage ved den angivne temperatur.

75 g sødmælk
75 g vand
65 g smør, saltet
3 g sukker
2 g salt
85 g mel, høj gluten/brødmel
120-140 g æg, sammenpiskede (ca. 3 medium æg)
2 spsk flormelis til drys

6. Sigt melet.Sigt gerne melet på et stykke bagepapir, da det så kan hældes hurtigt i gryden

7. Smelt smørret sammen med vand, mælk, salt og sukker i en gryde ved lav varme. Når smørret er smeltet, bringes det hele i kog ved høj varme og tages straks af varmen. Hæld det sigtede mel i gryden og rør med en træske, indtil det bliver til en fast, blød dej, uden klumper, der slipper gryden.

8. Sæt gryden tilbage på kogepladen på svag varme for at ’riste’ dejen i et par minutter.

TIP: Rør forsigtigt i dejen mens den ristes og undlad at skrabe i bunden af gryden. Der vil sætte sig et meget tyndt lag dej, som ikke skal blandes sammenmed resten af dejen igen.

9. Hæld dejen i en skål, og lad den køle lidt af (i ca. 5 minutter). Hvis man bruger røremaskine, kan man med fordel hælde dejen i røreskålen og lade den køre rundt med ’det flade piskeris’ på lav til mellemhastighed. På den måde køles dejen hurtigt.

10. Tilsæt halvdelen af æggene og rør energisk for at få massen homogen. På røremaskine røres fortsat med lav til mellemhastighed med det flade piskeris. Dejen vil først se ud som om den skiller, men vil samle sig igen efter omrøring. Fortsæt med halvdelen af de resterende æg og så frem deles indtil dejen har den rette konsistens (det er ikke sikkert at der er brug for hele mængden der er angivet i opskriften). Rør herefter videre i dejen i nogle minutter, så den bliver godt elastisk.

TIP: Dejen er klar når den er glat og skinnende og falder meget langsomt af en grydeske og danner en bred ’istap’ fra skeen undervejs. Vær forsigtig med at tilsætte den sidste mængde æg, da dejen ikke kan reddes igen, hvis den først er blevet for tynd.

11. Hæld dejen i en sprøjtepose med en tylle med bittesmå riller (PF16) – se foto. Alternativt kan bruges en glat rund tylle (20 mm) hvorefter der laves riller på langs af vandbakkelserne med en gaffel dyppet i vand. Sprøjt aflange éclairs ud på bagepladen (ca. 2,5 cm brede og 12 cm lange). Forsøg at sprøjte dem så ensartede som muligt, da det giver ens afbagning og et pænt resultat.

TIP: Hvis man sprøjter forkert, eller ikke er tilfreds med resultatet, kan dejen sagtens holde til at blive skrabet af pladen, hældt tilbage i sprøjteposen og sprøjtet ud på ny.

12. Drys éclairene med flormelis og sæt straks pladen i ovnen, som skrues ned til 170 grader. Lad dem bage i min 20 minutter uden at åbne ovndøren. Herefter kan døren åbnes kort, for at lukke damp ud, hvis nødvendigt. De skal bages i alt i ca. 30-40 minutter, alt afhængigt af ovnen. De er færdige når de er gyldne over det hele og der ikke er nogen lyse pletter tilbage. Lad dem afkøle på en bagerist når de er færdigbagt.

TIP: Hvis man er bange for at de bliver for mørke, kan man skrue ned for ovnen eller lade ovndøren stå på klem til slut, så de bliver færdigbage uden at blive brændte.

13. Tag cremen ud af køleskabet og pisk den sammen. Den er meget stiv og skal piskes grundigt for at blive helt glat og uden klumper. Fyld cremen i en sprøjtepose med en lille rund tylle (6 mm). Prik 2-3 små huller i undersiden af hver éclair med en tylle eller andet der passer i form og størrelse.

14. Sprøjt nu cremen ind i hullerne på bagsiden af hver éclair indtil de er helt fyldte og føles tunge i hånden.

Chokoladeganache

50 g mørk chokolade (70%)
60 g piskefløde
10 g glucosesirup

TIP: Bruger man en chokolade med an anderledes kakaoprocent skal mængden af fløde måske justeres.

15. Hak chokoladen og hæld den i en lille skål sammen med glucosesiruppen.

16. Bring fløden til simrepunktet i en gryde. Hæld det derefter over chokoladen. Rør forsigtigt rundt for at fordele den varme fløde og give den mulighed for at smelte al chokoladen. Lad blandingen stå et minut eller to og smelte sammen. Rør nu forsigtigt cirkler i skålen med et piskeris. Start i midten og gør cirklerne større indtil al massen er blevet til en blank og skinnende ganache.

TIP: Forbered først ganachen lige før brug. Den skal påføres varm, da den stivner når den køler ned.

17. Hold éclairen på hovedet og dyp den i ganachen i en vuggende bevægelse, så kanterne på ganachen bliver lige. Ret til slut ganachen af med fingeren hen over toppen, så der ikke er overskyende ganache.

TIP: Éclairs smager allerbedst når de er friskbagte og holder sig 3-4 timer inden de begynder at blive bløde.

eclairs mika wulff
Der skal piskes kraftigt, når man laver konditorcreme. Jeg havde aldrig prøvet det før og var lykkeligt overrasket over, hvor fint det gik. Jeg har aldrig fattet, hvorfor æggene ikke koagulerer under kogning, men maizenaen/melet får det hele til at hænge fint sammen.

_1270447s
Den færdigrørte vandbakkelsesdej er glat og smidig.

_1270449s
Sådan ser Mikas PF16 tylle med indvendige riller ud.

_1270453s
Jeg var dybt koncentreret og slet ikke vant til at lave mad efter lineal. Men resultatet var imponerende!

_1270459s
Vandbakkelserne fyldes med creme.

_1270461s
…og dyppes i chokoladeganache.

_1270464s _1270474s

The post Éclair masterclass hos Mika Wulff appeared first on .

Til kagebord på Fredensborg Store Kro

$
0
0

_1280156s

Lørdag – det var den dag, hvor vejret var så fantastisk – kørte vi en tur til Fredensborg, for jeg var inviteret til kagebord på nyrenoverede Store Kro, der ligger så fint i Slotsgade med udsigt til Fredensborg Slot.

Konditor Mark Hermann står for kagerne her på det fine sted. Ham kender jeg i forvejen fra hans tid på Nimb, hvor han stod bag det vilde kagebord på Nimb Bar.

Kagebordet i lørdags på Store Kro var faktisk endnu vildere! Hvor jeg sidste gang på Nimb (som var for to år siden) syntes Marks kager lignede hinanden for meget i konsistens, havde han givet den ekstra gas her for at få flere forskellige smags- og konsistensudtryk i de smukke og perfekt udførte kager. Alle kager var tilsmagt lige til kanten – både med sødme, syre og salt. Der var tænkt over konsistenser, så bløde moussekager fx havde krokant og andre crunchy detaljer. De små kager var tilpas små og fine til at man kunne spise en hel del af dem (ahem!).

_1280132s _1280139s

Det meget lange bord var fyldt med fade med alskens kager hele vejen rundt. Og fadene blev hele tiden genfyldt, så alle kunne smage alt. Mark stod selv og var klar til at forklare og hjælpe med at skære de store kager ud, så alt blev ved at se appetitligt ud.

_1280159s

Den øverste kage i billedet er Marks signaturkage med bl.a. chokolade (af mega høj kvalitet – det kunne også smages. Han bruger Original Beans og Amedei i sine kager). Man kan måske lige ane et bånd af passionsgele i kagen. Det var en meget syrlig gelé, som for sig selv var alt for sur, men som sammen med de andre elementer i kagen var det perfekte friskhedsspark. Det er så cool, at Mark tænker i helhedsoplevelse, så han tør gå til kanten med smagene og ingen af kagerne er kedelige.

Den anden store kage for neden er også en chokolademoussekage, men med moccacreme og krokantbund. Ved siden af den en financier. De andre kager er fra kl. 12 en hindbærmoussekage, en mørk chokolade og solbærkage (mums!), en perfekt chokolade macaron og en saftig kokoskage.

_1280161s

Jeg var også ret pjattet med denne fnuglette limekage med kokos. Og Otto lavede den totale sviner ud over dugen med den smukke, intense chokoladekage med nougatin lige bagved. Bagerst er det en lakrids macaron (der var masser af macacons).

_1280165s

Der var også luftige bløde boller med flere slags hjemmelavet syltetøj og en sygeligt god hjemmelavet nutella.

_1280171s

Jeg smugkiggede også lige ind i restauranten, som er så smukt et rum. Kagebordet foregik i en slags havestue ud mod atriumgården.

_1280167s

Otto var vildt dygtigt til at spise kage – vi pacificerede ham med en tablet fuld af Anders And og gik lige da sukker-psykosen trådte ind. Han fik godt nok hevet bladene af en del påskeliljer udenfor. Sorry!

_1280170s

Nå ja, så var der også en bonus iskage med super let kokosmousse, chokolade is og lakridsis. Uhm. Og til allersidst fik vi stukket et glas tyktflydende kold chokolademælk i hånden. Det var lavet med Amedeichokolade og var en rigtig fin afslutning på det helt aldeles overdådige kagebord.

Fredensborg Store Kro laver jævnligt kagearrangementer, som du kan læse mere om her. 26. april og 10. maj er der afternoon tea. Næste store kagebord bliver 8. august, hvor Mark laver klassiske danske kager og desserter. Alle kagearrangementerne koster kr. 249 inkl. te eller kaffe.

The post Til kagebord på Fredensborg Store Kro appeared first on .


En forårsdag i Tourrettes

$
0
0

_1280037s

Jeg sad lige her i gråvejret og tænkte på årets sommerferie, der som sædvanlig går til vores hus i Tourrettes. Så kom jeg til at tænke på en af mange dejlige dage dernede og hvad vi typisk laver.

Da jeg var der i påsken, tog vi en af dagene et smut ind til byen (vores hus ligger et par km udenfor) for at købe ind til middagen hos den ene slagter og hente lidt grønt på markedet. Bagefter spiste vi croques og fritter på Café des Sports – den ene af byens to caféer, der ligger ud til markedspladsen og som er samlingspunkt for byens indbyggere og feriefolk. Så gik vi en lille tur. Her kan I se, hvor fint middelalderdelen af Tourrettes ligger. Bitte små huse bygget nærmest oven i hinanden på en bjergkant. Der er så fint .

_1280040s

Vi kørte ned til vores yndlingsbager i Cagnes sur Mer. Her ligger Pattiserie Bour langs vejen mod kysten. Deres kager er helt fantastiske. Masser af smag og så er de noget så yndige at se på. Deres brød er også super godt og til frokost sælger de sandwich i baguettes, der også ser vildt lækre ud.

Man kan se en vis overvægt af chokoladekager på billedet. Den fine hindbærkage i midten er Peters. Han er ikke så stort et chokoladesvin som resten af familien. Otto spiste uden problemer en hel chokolade-moussekage alene.

_1280050s

Min kage var med chokolademousse, kirsebærgele og chokolade-krokantbund. Uhm!!

_1280056sjpg

Om aftenen lavede jeg lidt hapsere til ventetiden, hvor kødet var på grillen. Ristet brød gnedet med hvidløg, friskost af ged, lidt tomatpesto, friske tomater, rosmarin fra haven og et dryp olivenolie.

_1280060s

Min far stod for at grille en cote de boeuf. Vi er ALDRIG i Frankrig uden at spise mindst én cote de boeuf. Jeg lavede bagte auberginer med en dressing af yoghurt og bagt hvidløg til. Mums!

The post En forårsdag i Tourrettes appeared first on .

Rabarber med crème fraiche og financiers

$
0
0
_MG_1412s

Foto: Francois Botha   

Den amerikanske kogebogsforfatter og tv-darling, Julia Child, boede i Frankrig, før hun flyttede tilbage til USA og blev kendt for sit mesterværk, Mastering the Art of French Cooking. Måske var det årene i Frankrig, der gjorde hende til fan af crème fraiche. Hun var så stor fan, at hendes screensaver (det var dengang, man havde den slags) bare sagde “Crème Fraiche”.

Jeg er også virkelig vild med crème fraiche og bruger det både her og der. I Frankrig er crème fraiche som udgangspunkt på 40-48% fedt. Det, de kalder light-udgaven, er den på 18% Er det ikke fantastisk?

Til maj måneds Feastmiddag havde jeg en stor bøtte af Arla Unikas crème fraiche 48% at lege med. Den er voldsomt god – på enhver måde. Jeg rørte den op med citronskal og vanilje og serverede den med rabarber og en smørret financier til dessert.

Financiers med rabarberkompot og rørt crème fraiche 48%

Dessert til 10 personer

Financiers
20 små eller 10 store
100 g marcipan
100 g flormelis
1 stang vanilje
3 æggehvider
60 g hvedemel
120 g smeltet og let brunet smør
+ ekstra smør til formene

1 bdt rabarber (ca. 600 g)
300 g sukker + 1 spsk
1 stang vanilje
200 g Arla Unika crème fraiche 48% (eller 38%)
revet skal af ½ økocitron
8 små sesam-honningbarer

1. Rør marcipan og flormelis blødt sammen med kornene fra vaniljestangen. Rør æggehviderne i en ad gangen. Tilsæt mel og rør til sidst smeltet smør i. Pensl formene med smør og hæld dejen i formene. Bag kagerne i 12_15 min ved 200 gr.

2. Skær rabarber i 2 cm stykker, undtagen en af stængerne, og vend med 300 g rørsukker og halvdelen af kornene fra vaniljen samt stangen. Bag til kompot i en 200 gr. varm ovn i 20 min. Lad kompotten køle af. Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde bånd af den sidste stang rabarber. Vend med 1 spsk rørsukker og lad stå og marinere.

3. Rør creme fraiche sammen med citronskal og anden halvdel af vaniljekornene. Knus honningbarerne og drys over desserten.

Desserten blev serveret på Nordic fad fra Trip Trap.

The post Rabarber med crème fraiche og financiers appeared first on .

Marcipanspecier med pistacier og tranebær

$
0
0

_1310620s

Der er vist lige tid til en lille juleopskrift mere. Disse småkager lavede jeg dejen til i morges sammen med Otto, og nu har jeg lige bagt dem. Det tog ingen tid. Jeg synes de er så fine og julede med små grønne pletter af pistacie og tranebær. Og så selvfølgelig masser af smag fra marcipan og smør. Det er sådan set bare mine håkonskager med nødder og bær i.

Og hey, hvis vi ikke ses før, så rigtig glædelig jul til alle!

_1310623s

Marcipanspecier med pistacier og tranebær
100 stk.

200 g blødt smør
90 g flormelis
100 g marcipan
kornene fra 1 stang vanilje
250 g hvedemel
50 g pistacier (køb dem uden inderskal)
50 g tørrede tranebær
1 æggehvide
1 dl sukker

1. Ælt smør, flormelis, marcipan, vanilje og hvedemel sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine eller foodprocessor. Ælt pistacier og tranebær i og saml dejen. Del den i tre stykker og tril dem til pølser på ca. 5 cm i diameter. Pak dem i plastfolie og lad dem køle af i køleskabet et par timer – eller et par dage.

2. Tænd ovnen på 190 gr. Pensl dejpølserne med æggehvide og rul dem i sukker. Skær pølsen ud i skiver ca. 8 mm tykkelse og læg kagerne på bageplader med bagepapir. Sørg for afstand imellem da kagerne vokser lidt under bagning. Bag kagerne 8-10 minutter til de begynder at blive gyldne i kanten.

3. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden de pakkes i lufttæt beholder.

The post Marcipanspecier med pistacier og tranebær appeared first on .

Double chocolate peanut trash cookies

$
0
0

_1320076s

Det er så hyggeligt at bage. Jeg gør det næsten hver weekend – gerne oftere. Tit er kagebagning noget, jeg lige svinger frem som en times underholdning for Otto. Han ELSKER at hjælpe med at bage (læs: spise sukker, rå dej og gratte med det hele). Jeg elsker at vores hjem dufter af friskbagte kager og selvfølgelig elsker jeg også at spise dem :-)

Disse cookies blev til som resultat af at jeg havde nogle forskellige rester af fyldte chokolader og ukurante stykker af både mælke- og mørk chokoladeplader, som trængte til at blive brugt. Derfor navnet TRASH. De blev virkelig gode!
_1320077s _1320071s

Double chocolate peanut trash cookies
24 stk.

120 g blødt smør
100 g brun farin
100 g sukker
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
180 g hvedemel
2 store spsk kakao (jeg bruger Valrhona)
½ tsk bagepulver
170 g blandet hakket chokolade
75 g saltede ristede peanuts

1. Varm ovnen op til 190 gr. Rør smør sammen med begge sukkertyper og æg. Jeg bruger en køkkenmaskine. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, kakao og hvedemel og rør dejen sammen.

2. Tilsæt til sidst chokolade og peanutsog rør dem ind i dejen. Sæt dejen på 2 bageplader i kugler på størrelse ca. et sted mellem en lille hoppebold og en bordtennisbold. Jeg plejer at bruge to teskeer, og nogle gange min amerikanske icecream scoop. Husk at lave afstand imellem, da kagerne skal have plads til at flyde ud.

3.  Bag dem ca. 8 minutter. De skal føles lidt bløde stadigvæk, når du tager dem ud. De sætter sig og bliver mere faste, når de køler af, men efter min mening bør denne slags kager være gooey.

The post Double chocolate peanut trash cookies appeared first on .

Luksus om eftermiddagen: Afternoon tea på Nimb Bar

$
0
0

_1330192s  ‘

Hvis der er noget, jeg elsker, så er det at indtage fancy eftermidddagste på lækre hoteller. Præcis det gjorde jeg fornylig sammen med min mor, da vi fik eftermiddagste på smukke Nimb Bar. Jeg elsker at sidde i den enorme sal på første etage. Møblerne er brede og komfortable, servicen er i top, rummet er utroligt smukt udsmykket og der er ild i pejsen. What’s not to like?

Nimb er nu tilbage med fast afternoon tea mandag til lørdag. For selvfølgelig skal man da kunne gå ud og få dejlig eftermiddagste på et fancy hotel i København, præcis som i andre civiliserede storbyer. Props til Nimb for det.

Det var rigtig dejligt at sidde et par timer og nyde total luksus herinde. Eneste anke var musikvalget, som jeg synes var noget hektisk og derfor upassende. Der blev bl.a. spillet en masse motownmusik, som jeg elsker, men lige når man sidder i en lænestol og slapper af med sin te, bliver det for upbeat og jeg synes man skulle finde en mere passende musikprofil til sådan en oplevelse.

Men tilbage til maden.
Vi lagde ud med et glas Deutz champagne (som jeg godt måtte drikke et par slurke af, selv jeg ENDNU ikke er poppet). Og så valgte vi en fin, let first flush Darjeeling fra tehuset TWG.

Så kom de fine fingersandwich, som man altid starter med til eftermiddagste. Her var de med nordisk islæt.

_1330184s

Der var en vildt lækker sag med fuglekvidder – altså skinkesalat. Naturligvis hjemmelavet og det gik rent ind hos mig, for det har været en af mine (mange) guilty pleasures i denne graviditet at smovse i fuglekvidder. Denne var rigtig god med store stykker lækker kogt, røget skinke i og purløg.

Der var også en fræk lille amagermad med kyllingeleverpostej.

_1330187s 

Og en agurkesandwich med rygeost. Jeg elsker agurkesandwich, men jeg er nu tilhænger af den klassiske britiske version med smør fremfor den her med rygeost. Det blev for magert. Det salte fede smør samme med den friske agurk er lige præcis det, der gør en agurkesandwich så fantatisk.

Endelig var der en dejlig sandwich med røget laks i maltet sandwichbrød, hvor man rigtig kunne smage den sødlige malt. Laksen var så mør, at man uden problemer kunne bide igennem de små sandwich. Det er nemlig så ærgerligt, når det trevler og sidder fast i tænderne. Når nu man er en fin dame, der er ude til te.

Herefter kom de fine tårn, I kan se på øverste billede. Med hjemmebagte scones i bunden – plain og med chokolade. Der var en skøn havtorncurd til samt pisket double cream og syltetøj. Gode scones!

Og så var der selvfølgelig en masse kager. Smukke og aldeles perfekte lyserøde bærmacarons, saftige jordbærkager med mazarin, mørke intense sarah bernhard kager og så en tivolikage, som er en lagdelt kage med æblekompot og rommousse som var overraskende frisk og lækkert og slet ikke så gelatinestiv, som jeg frygtede. Kagerne var velvalgte, så der var fin balance i typer. Der var kraftig chokolade, frisk frugt, sød mazarin, frisk og cremet mousse osv. Meget fint komponeret. Og vi spiste næsten det hele op! Min mor gemte dog sin sarah bernhard i en serviet og serverede den for Otto da vi kom hjem.

_1330199s

The post Luksus om eftermiddagen: Afternoon tea på Nimb Bar appeared first on .

Pie til frokost hos The American Pie Co.

$
0
0

_1340064s

Selvfølgelig blev det min (amerikanske) mor, der endelig fik mig med ind på The American Pie Company. Vi spiste simpelthen pie til frokost. Og det var dejligt!

_1340051s

Den lille butik er så fint indrettet som en gammeldags diner med mosaiksten på gulvet og marmorbordplader.
I montren er dagens pies udstillet. Der var mange slags og det var svært at vælge, men jeg valgte at gå helt klassisk med en apple pie, som jeg fik lunet og med flødeskum til. Så dejligt med masser af æbler i og godt med krydring af bl.a. kanel og jeg tror også der var en del muskatblomme i.

_1340058s

OMG! Siger jeg bare!

_1340061s

_1340066s

Min mor fik denne lækre abrikos og bær crumble pie, serveret à la mode, dvs. med en kugle vaniljeis til.

Man kan også få salte tærter, hvilket jeg ikke smagte denne gang. Og så kan man få alle stykkerne to go, hvilket jeg synes er ret optur. Jeg glæder mig til at komme igen og prøve en af de andre varianter. Jeg har hørt flere rose deres banana cream pie, f.eks. Og så var der også en meget pornoagtig S’mores pie, den dag, vi var forbi, som også så latterligt tasty ud.

Jeg kan også anbefale jer at følge dem på Instagram, hvor de altid deler de mest appetitlige og mundvandsdrivende billeder. Så kan man også følge med i dagens pies og den slags vigtig information.

_1340070s

The post Pie til frokost hos The American Pie Co. appeared first on .

Krug Afternoon Tea på Hotel d’Angleterre

$
0
0

På d’Angleterre har man lanceret en ny og über luksuriøs afternoon tea i samarbejde med champagnehuset Krug. Det har jeg naturligvis prøvet (for jer, kære læsere!). Så jeg tvang mig selv ned i det bløde møbler i den smukke, højloftede sal på gode gamle d’Angleterre og SLÆBTE mig igennem den ene lækkerbidsken efter den anden fra hotellets restaurant Marchal. Alt sammen lykkeligt skyllet ned med Krug Grande Cuvée champagne og dejlig te. Pyyyyh det var hårdt!

Spøg til side – det var super godt. Meget ekstravagant. Vi startede helt åndssvagt fancy med champagne sorbet med ægte gulddrys over. Så er tonen ligesom også lagt. Det var næsten for meget. Sorbeten måtte gerne smage mere af champagne og mindre af sukkervand, men det her var så også eftermiddagens eneste ikke-fantastiske bid mad.

Med lækker Krug champagne i glassene kom et stort guldfuglebur ind, der står ved siden af bordet med alle lækkerierne i. Det er specialdesignet til d’Angleterre og rummer tre etager til haps. Så har man bordet fri til kopper, glas og tallerkener. De første serveringer var fra det salte køkken og her kom champagnen til sin ret. Teen kom først til de søde serveringer, og her havde den tørre Krug også svært ved at matche kagerne.

Disse små agurkesandwich af smørristet brioche og kongekrabbe var svært vanedannende.

Det samme var det tynde sprøde tarteteller med hummersalat og dejligt citrusindspark fra citronverbena. Også rigtig fint og dameagtigt med pynt af stedmoderblomst.

Der var også små tærter med fyld af foie gras, kvæde og revet ristet hasselnød over. Og små gougères med trøffelcreme og comté (de var VANVITTIGT lækre). Og mini briocheboller med Karl Johan og pisket svampesmør. Åh! Masser af smag, men det kan Krug’en også sagtens klare.  Det hele var så fint og småt og appetitligt.

Her kan man se fugleburs-etagèren med kager i. Bedårende. Vi drak darjeeling first flush fra Perch. Dejlig let te med stort set ingen garvesyre, hvilken er super til champagnen.

Fine citrontærter med marengs og bagved vaniljemacarons.

Chokoladeganachetærter med salt og kakaonibs og bagved dem er det walesboller (altså vandbakkelser) med en smørcreme med tesmag.

Jeg var helt vildt med den bagerste røde kage her. Det var en solbær spongecake med karmelfyld. Og så var de små brombærtærter på mazarinbund og hibiscusdrys så flotte.

Det var faktisk ret mange små hapsere, jeg kom igennem og uden at opdage det, var jeg til sidst helt mæt, men på et meget behagelig måde. Selvfølgelig hjælper et par glas Krug altid på det hele. Her er der tale om en afternoon tea, hvor det faktisk ikke er teen, som er i fokus, men champagnen. Og så er jeg altid bare så glad for at komme på d’Angeterre. Det er så gennemført et klassisk luksushotel med alt, hvad det indebærer.

Krug Afternoon Tea er hver søndag eftermiddag på d’Angleterre. Det koster fra kr. 645.

The post Krug Afternoon Tea på Hotel d’Angleterre appeared first on .


Til kagebord på Fredensborg Store Kro

$
0
0

_1280156s

Lørdag – det var den dag, hvor vejret var så fantastisk – kørte vi en tur til Fredensborg, for jeg var inviteret til kagebord på nyrenoverede Store Kro, der ligger så fint i Slotsgade med udsigt til Fredensborg Slot.

Konditor Mark Hermann står for kagerne her på det fine sted. Ham kender jeg i forvejen fra hans tid på Nimb, hvor han stod bag det vilde kagebord på Nimb Bar.

Kagebordet i lørdags på Store Kro var faktisk endnu vildere! Hvor jeg sidste gang på Nimb (som var for to år siden) syntes Marks kager lignede hinanden for meget i konsistens, havde han givet den ekstra gas her for at få flere forskellige smags- og konsistensudtryk i de smukke og perfekt udførte kager. Alle kager var tilsmagt lige til kanten – både med sødme, syre og salt. Der var tænkt over konsistenser, så bløde moussekager fx havde krokant og andre crunchy detaljer. De små kager var tilpas små og fine til at man kunne spise en hel del af dem (ahem!).

_1280132s _1280139s

Det meget lange bord var fyldt med fade med alskens kager hele vejen rundt. Og fadene blev hele tiden genfyldt, så alle kunne smage alt. Mark stod selv og var klar til at forklare og hjælpe med at skære de store kager ud, så alt blev ved at se appetitligt ud.

_1280159s

Den øverste kage i billedet er Marks signaturkage med bl.a. chokolade (af mega høj kvalitet – det kunne også smages. Han bruger Original Beans og Amedei i sine kager). Man kan måske lige ane et bånd af passionsgele i kagen. Det var en meget syrlig gelé, som for sig selv var alt for sur, men som sammen med de andre elementer i kagen var det perfekte friskhedsspark. Det er så cool, at Mark tænker i helhedsoplevelse, så han tør gå til kanten med smagene og ingen af kagerne er kedelige.

Den anden store kage for neden er også en chokolademoussekage, men med moccacreme og krokantbund. Ved siden af den en financier. De andre kager er fra kl. 12 en hindbærmoussekage, en mørk chokolade og solbærkage (mums!), en perfekt chokolade macaron og en saftig kokoskage.

_1280161s

Jeg var også ret pjattet med denne fnuglette limekage med kokos. Og Otto lavede den totale sviner ud over dugen med den smukke, intense chokoladekage med nougatin lige bagved. Bagerst er det en lakrids macaron (der var masser af macacons).

_1280165s

Der var også luftige bløde boller med flere slags hjemmelavet syltetøj og en sygeligt god hjemmelavet nutella.

_1280171s

Jeg smugkiggede også lige ind i restauranten, som er så smukt et rum. Kagebordet foregik i en slags havestue ud mod atriumgården.

_1280167s

Otto var vildt dygtigt til at spise kage – vi pacificerede ham med en tablet fuld af Anders And og gik lige da sukker-psykosen trådte ind. Han fik godt nok hevet bladene af en del påskeliljer udenfor. Sorry!

_1280170s

Nå ja, så var der også en bonus iskage med super let kokosmousse, chokolade is og lakridsis. Uhm. Og til allersidst fik vi stukket et glas tyktflydende kold chokolademælk i hånden. Det var lavet med Amedeichokolade og var en rigtig fin afslutning på det helt aldeles overdådige kagebord.

Fredensborg Store Kro laver jævnligt kagearrangementer, som du kan læse mere om her. 26. april og 10. maj er der afternoon tea. Næste store kagebord bliver 8. august, hvor Mark laver klassiske danske kager og desserter. Alle kagearrangementerne koster kr. 249 inkl. te eller kaffe.

The post Til kagebord på Fredensborg Store Kro appeared first on .

En forårsdag i Tourrettes

$
0
0

_1280037s

Jeg sad lige her i gråvejret og tænkte på årets sommerferie, der som sædvanlig går til vores hus i Tourrettes. Så kom jeg til at tænke på en af mange dejlige dage dernede og hvad vi typisk laver.

Da jeg var der i påsken, tog vi en af dagene et smut ind til byen (vores hus ligger et par km udenfor) for at købe ind til middagen hos den ene slagter og hente lidt grønt på markedet. Bagefter spiste vi croques og fritter på Café des Sports – den ene af byens to caféer, der ligger ud til markedspladsen og som er samlingspunkt for byens indbyggere og feriefolk. Så gik vi en lille tur. Her kan I se, hvor fint middelalderdelen af Tourrettes ligger. Bitte små huse bygget nærmest oven i hinanden på en bjergkant. Der er så fint .

_1280040s

Vi kørte ned til vores yndlingsbager i Cagnes sur Mer. Her ligger Pattiserie Bour langs vejen mod kysten. Deres kager er helt fantastiske. Masser af smag og så er de noget så yndige at se på. Deres brød er også super godt og til frokost sælger de sandwich i baguettes, der også ser vildt lækre ud.

Man kan se en vis overvægt af chokoladekager på billedet. Den fine hindbærkage i midten er Peters. Han er ikke så stort et chokoladesvin som resten af familien. Otto spiste uden problemer en hel chokolade-moussekage alene.

_1280050s

Min kage var med chokolademousse, kirsebærgele og chokolade-krokantbund. Uhm!!

_1280056sjpg

Om aftenen lavede jeg lidt hapsere til ventetiden, hvor kødet var på grillen. Ristet brød gnedet med hvidløg, friskost af ged, lidt tomatpesto, friske tomater, rosmarin fra haven og et dryp olivenolie.

_1280060s

Min far stod for at grille en cote de boeuf. Vi er ALDRIG i Frankrig uden at spise mindst én cote de boeuf. Jeg lavede bagte auberginer med en dressing af yoghurt og bagt hvidløg til. Mums!

The post En forårsdag i Tourrettes appeared first on .

Rabarber med crème fraiche og financiers

$
0
0
_MG_1412s

Foto: Francois Botha   

Den amerikanske kogebogsforfatter og tv-darling, Julia Child, boede i Frankrig, før hun flyttede tilbage til USA og blev kendt for sit mesterværk, Mastering the Art of French Cooking. Måske var det årene i Frankrig, der gjorde hende til fan af crème fraiche. Hun var så stor fan, at hendes screensaver (det var dengang, man havde den slags) bare sagde “Crème Fraiche”.

Jeg er også virkelig vild med crème fraiche og bruger det både her og der. I Frankrig er crème fraiche som udgangspunkt på 40-48% fedt. Det, de kalder light-udgaven, er den på 18% Er det ikke fantastisk?

Til maj måneds Feastmiddag havde jeg en stor bøtte af Arla Unikas crème fraiche 48% at lege med. Den er voldsomt god – på enhver måde. Jeg rørte den op med citronskal og vanilje og serverede den med rabarber og en smørret financier til dessert.

Financiers med rabarberkompot og rørt crème fraiche 48%

Dessert til 10 personer

Financiers
20 små eller 10 store
100 g marcipan
100 g flormelis
1 stang vanilje
3 æggehvider
60 g hvedemel
120 g smeltet og let brunet smør
+ ekstra smør til formene

1 bdt rabarber (ca. 600 g)
300 g sukker + 1 spsk
1 stang vanilje
200 g Arla Unika crème fraiche 48% (eller 38%)
revet skal af ½ økocitron
8 små sesam-honningbarer

1. Rør marcipan og flormelis blødt sammen med kornene fra vaniljestangen. Rør æggehviderne i en ad gangen. Tilsæt mel og rør til sidst smeltet smør i. Pensl formene med smør og hæld dejen i formene. Bag kagerne i 12_15 min ved 200 gr.

2. Skær rabarber i 2 cm stykker, undtagen en af stængerne, og vend med 300 g rørsukker og halvdelen af kornene fra vaniljen samt stangen. Bag til kompot i en 200 gr. varm ovn i 20 min. Lad kompotten køle af. Brug en kartoffelskræller til at skrælle tynde bånd af den sidste stang rabarber. Vend med 1 spsk rørsukker og lad stå og marinere.

3. Rør creme fraiche sammen med citronskal og anden halvdel af vaniljekornene. Knus honningbarerne og drys over desserten.

Desserten blev serveret på Nordic fad fra Trip Trap.

The post Rabarber med crème fraiche og financiers appeared first on .

Marcipanspecier med pistacier og tranebær

$
0
0

_1310620s

Der er vist lige tid til en lille juleopskrift mere. Disse småkager lavede jeg dejen til i morges sammen med Otto, og nu har jeg lige bagt dem. Det tog ingen tid. Jeg synes de er så fine og julede med små grønne pletter af pistacie og tranebær. Og så selvfølgelig masser af smag fra marcipan og smør. Det er sådan set bare mine håkonskager med nødder og bær i.

Og hey, hvis vi ikke ses før, så rigtig glædelig jul til alle!

_1310623s

Marcipanspecier med pistacier og tranebær
100 stk.

200 g blødt smør
90 g flormelis
100 g marcipan
kornene fra 1 stang vanilje
250 g hvedemel
50 g pistacier (køb dem uden inderskal)
50 g tørrede tranebær
1 æggehvide
1 dl sukker

1. Ælt smør, flormelis, marcipan, vanilje og hvedemel sammen. Det gøres nemmest i en røremaskine eller foodprocessor. Ælt pistacier og tranebær i og saml dejen. Del den i tre stykker og tril dem til pølser på ca. 5 cm i diameter. Pak dem i plastfolie og lad dem køle af i køleskabet et par timer – eller et par dage.

2. Tænd ovnen på 190 gr. Pensl dejpølserne med æggehvide og rul dem i sukker. Skær pølsen ud i skiver ca. 8 mm tykkelse og læg kagerne på bageplader med bagepapir. Sørg for afstand imellem da kagerne vokser lidt under bagning. Bag kagerne 8-10 minutter til de begynder at blive gyldne i kanten.

3. Lad kagerne køle helt af på en rist, inden de pakkes i lufttæt beholder.

The post Marcipanspecier med pistacier og tranebær appeared first on .

Double chocolate peanut trash cookies

$
0
0

_1320076s

Det er så hyggeligt at bage. Jeg gør det næsten hver weekend – gerne oftere. Tit er kagebagning noget, jeg lige svinger frem som en times underholdning for Otto. Han ELSKER at hjælpe med at bage (læs: spise sukker, rå dej og gratte med det hele). Jeg elsker at vores hjem dufter af friskbagte kager og selvfølgelig elsker jeg også at spise dem 🙂

Disse cookies blev til som resultat af at jeg havde nogle forskellige rester af fyldte chokolader og ukurante stykker af både mælke- og mørk chokoladeplader, som trængte til at blive brugt. Derfor navnet TRASH. De blev virkelig gode!
_1320077s _1320071s

Double chocolate peanut trash cookies
24 stk.

120 g blødt smør
100 g brun farin
100 g sukker
1 stort æg
1 tsk vaniljesukker
180 g hvedemel
2 store spsk kakao (jeg bruger Valrhona)
½ tsk bagepulver
170 g blandet hakket chokolade
75 g saltede ristede peanuts

1. Varm ovnen op til 190 gr. Rør smør sammen med begge sukkertyper og æg. Jeg bruger en køkkenmaskine. Tilsæt vaniljesukker, bagepulver, kakao og hvedemel og rør dejen sammen.

2. Tilsæt til sidst chokolade og peanutsog rør dem ind i dejen. Sæt dejen på 2 bageplader i kugler på størrelse ca. et sted mellem en lille hoppebold og en bordtennisbold. Jeg plejer at bruge to teskeer, og nogle gange min amerikanske icecream scoop. Husk at lave afstand imellem, da kagerne skal have plads til at flyde ud.

3.  Bag dem ca. 8 minutter. De skal føles lidt bløde stadigvæk, når du tager dem ud. De sætter sig og bliver mere faste, når de køler af, men efter min mening bør denne slags kager være gooey.

The post Double chocolate peanut trash cookies appeared first on .

Viewing all 38 articles
Browse latest View live